Proje bulgularını paylaştığımız çalıştayımızı gerçekleştirdik

Türkiye'de gündem belirleme kuramı konusunda çalışmalarda bulunan ve proje çalışmamıza ilgi duyan öğretim üyelerine yönelik olarak düzenlediğimiz, proje bulgularımızı paylaştığımız, değerlendirme, görüş ve önerileri aldığımız çalıştayımızı 1 Temmuz 2022 günü çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Saat 14.00'de başlayan toplantı yaklaşık üç saat sürdü.





"Medyadan Zihnimize: Üçüncü Aşama Gündem Belirleme Türkiye Araştırması" Proje Çıktıları Çalıştayı'na farklı üniversitelerden toplam 26 akademisyen katıldı. 

Proje bulgularına yönelik görüş alışverişinde bulunan toplantıda bulguların yorumlanmasına ilişkin farklı görüş ve öneriler toplandı. Öğretim üyelerinin proje hakkında sorularına yanıt verildi. Bu alanda benzer çalışmalar yapmak isteyen akademisyenlere yürütülen yöntem ve uygulamalar hakkında bilgi verildi. 

Çalıştada katılımcı akademisyenler tarafından projenin dünya çapında önemli bir araştırma olduğu vurgulanarak kapsamının genişliği ve elde edilen çarpıcı bulguların önemli görüldüğü ifade edildi. 

Çalıştay organizasyonunun bundan sonraki proje çalışmaları açısından da örnek teşkil edeceği dile getirildi. 

Çalıştay sonrası değerlendirme toplantısı yapan proje ekibi, çalıştayın oldukça verimli geçtiğini, toplantıda dile getirilen görüş ve önerilerin proje raporuna yansıtılacağını duyurdu.