Sağlığın Bakanlığı'nda konferans verdik

TÜBİTAK SOBAG tarafından desteklenen "MEDYADAN ZİHNİMİZE: Üçüncü Aşama Gündem Belirleme Türkiye Araştırması" başlıklı ve 120R028 numaralı araştırma projemizin ilk bulgularını T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ekim 2021 tarihinde Ankara'da düzenlenen konferansta bakanlık yetkilerine sunduk. 

Proje Yürütücümüz Prof. Dr. Erkan Yüksel tarafından verilen "Pandemide Sağlık İletişimi" konulu konferansta, projemizin Covid 19 salgınına ilişkin ilk bulgularını açıkladı. 

Bakanlığın web sayfasında yayımlanan konferans haberinde şöyle denildi: 

“Pandemide Sağlık İletişimi” konulu söyleşi gerçekleştirildi

04 Ekim 2021

Sağlık iletişimi alanında çalışan uzmanları ve bu alana ilgi duyan katılımcıları bir araya getiren “Sağlık İletişimi Söyleşileri” etkinliği kapsamında Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel konuk olarak ağırlandı. 

Sağlık İletişimi Daire Başkanı Mustafa Örnek’in açılış konuşmalarıyla başlayan söyleşide pandemi dönemlerinde etkin sağlık iletişiminin nasıl olması gerektiği, Sağlık Bakanlığının COVID-19 süreç yönetimindeki iletişim çalışmaları konuşuldu.

Konuşmacı Prof. Dr. Yüksel ise Türkiye'nin ve dünyanın en büyük probleminin iletişim sorunu olduğunu ifade ederek, "Hangi sorunu ele alırsanız alın, insanlar arasında sağlıklı bir iletişim olmadan hiçbir sorunu çözemezsiniz." dedi.

Habere şu adreste erişilebilir: 

https://sggm.saglik.gov.tr/TR-85771/pandemide-saglik-iletisimi-konulu-soylesi-gerceklestirildi.html


Yüksel, E. (2021). “Pandemide Sağlık İletişimi”, TC Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü. 4 Ekim 2021.